Как да избегнете най-честите проблеми с бойлерите?

Бойлерите, независимо дали са газови или електрически, ще издържат около 8 до 12 години, ако се грижите добре за тях. Въпреки това винаги има шанс вашият бойлер да протече. Ако това стане, добрата новина е, че повечето малки течове могат да бъдат закърпени доста лесно.

Как да процедирате, стъпка по стъпка, при авария с теч?

Ако забележите проблем, е важно да предприемете незабавни действия, за да предотвратите повреди или опасности. Ето няколко стъпки, които можете да предприемете:

  1. Изключете захранването. Намерете електрическия прекъсвач свързан с уреда, и го изключете. Това ще спре подаването на енергия и ще намали риска от токов удар или запалване.
  2. Затворете подаването на вода: Трябва да затворите подаването на вода, за да спрете вливането на допълнителна вода в системата. Обикновено има кран или вентил в близост до уреда, който контролира подаването на потока. Завъртете го в посока на часовниковата стрелка, за да го затворите.
  3. Изолирайте течащата зона: Поставете кърпи или контейнери под течащата вода, за да съберете и ограничите разливането. Ако тече от повърхност, която може да бъде повредена от вода (например под или около бойлера), използвайте пластмасови или гумени ограничители, за да предотвратите разливането на вода на пода или стените.
  4. Свържете се с водопроводчик: Незабавно се свържете с професионален водопроводчик, който може да прецени състоянието на бойлера и да извърши необходимите ремонти или замени. Не се опитвайте да поправяте подобни електрически уреди сами, особено ако не разполагате със съответните знания и опит.
  5. Проверете за повреди: Докато чакате водопроводчика, можете да направите визуална проверка на бойлера, за да видите дали има явни повреди или изтичания. Въпреки че някои проблеми могат да бъдат ясно видими, други могат да бъдат скрити вътре в системата.
теч от бойлера

Какви са най-честите причини за появата на теч?

Някои от най-честите причини за появата на теч от бойлера включват: Износване на уплътнителния пръстен, който се намира около връзката на бойлера с водопроводната система. Той може да се износи и да се разтегне с времето.

Проблем със съединителните тръби: Течовете могат да се появят и от съединителните тръби, които свързват уреда с водопроводната система. Тези тръби могат да се разместят, да се отпуснат или да се повредят.

Друг често срещан проблем се състои в проблем с водната помпа. Водната помпа може да има уплътнения или съединения, които се износват и предизвикват течове. Проблеми с водната помпа могат да доведат до изтичане на вода около нея или от нея.

Важно е да се отбележи, че тези причини са само някои от възможните и всеки конкретен случай може да има свои уникални фактори, които могат да доведат до изтичане на вода.

При проблем с бойлера – потърсете помощ от професионалист!

В платформата на vikvarna.net  можете да намерите опитни и коректни специалисти по отстраняване на течове и предотвратяване на неприятни аварии. Разполагаме с професионален набор от техники и инструменти, с които работим бързо и лесно.

Експертните водопроводчици във  vikvarna.net  могат да диагностицират и поправят всякакъв вид теч или проблем на бойлер. Независимо дали имате бойлер с резервоар или без резервоар, ние сме готови да предоставим най-висококачествена услуга за възстановяването на вашите ВиК уреди и надежден достъп до топла вода!

Всички права са запазени от vikvarna.net © 2009-2023