Хидроизолация на баня или тераса с течна гума във Варна

Продукта “течна гума” е с широко приложение и често предпочитан продукт от vikvarna.net най- вече заради хидроизолационният си характер и високи качества. Продуктът позволява да се направят изолации, както на малки площи и отделни компоненти, така и да се изградят нови хидроизолационни системи при големи и силно натоварени площи. С Течна гума могат да се правят и ремонти на вече амортизирани и повредени, стари хидроизолации. Течната гума намира приложение при хидроизолиране на покриви, тераси, козирки, навеси, балкони, но също така и бани, мокри помещения, басейни и открити плотове. По долу можете да прочетете повече за това.

hidroizolacia terasa

Приложения на течната гума

Хидроизолация върху плочки в бани и санитарни помещения (по стените и по пода) с цел- защита от проникване на вода през процепите на фугите. Допускането на навлизане на вода, в последствие може да Ви създаде други проблеми като течове или наводнения, от тях пък следва поява на мухъл, отлепването на плочки и още много други неприятности.

Хидроизолация върху подови облицовки, пешеходни зони, сутерени, открити тераси и вертикални повърхности с цел- защита на тези места от триене при трафика и променливите климатични условия. Течната гума се характеризира с висок коефициент на износоустойчивост и за това е най- подходяща за този тип защити.

Хидроизолация под подови облицовки (теракота, фаянс, гранитогрес) с цел- защита от навлизане на вода. Течната гума има много добра адхезия и може да се полага върху повърхности като бетон, замазки, мазилки, гипсокартон, зидария с изравнени фуги, магнезиални подови замазки и др.

Хидроизолация на плоски покриви: След нанасяне формира предпазно еластично покритие, което осигурява антикорозионна и хидроизолационна защита на метални и дървени конструкции. Предпазва също от вредите на UV лъчите и промените в климатичните условия. Може да се прилага при повърхности, които не са е равен релеф.

Други характеристики на течната гума

Основната причина заради която препоръчваме “течната гума” се крие в нейната универсалност. Тя притежава много добри технически показатели и високи нива на качество. Има малка разходна норма, което позволява цените на услугите, свързани с нея, да не са завишени. Лесно се нанася и лесно покрива. Освен безцветен, материалът се предлага и в други цветове, според Вашите предпочитанията или съобразен с цвета на основата. Има противоплъзгащ ефект.

  • Плътност: 1,60 ± 0,05 кг/л
  • Топлоустойчивост: 160°С
  • Огъваемост: ≤ – 10°С
  • Минимална температура на втвърдяване: 0° С
  • <“ class='av_iconlist_title iconlist_title_small ' >’Якост

4.8/5 - (177 votes)