• термографска диагностика варна

Фирма за термографска диагностика (термография) за скрити ВиК течове във Варна

Ползите от термографската диагностика за безспорни. Това е един модерен безразрушителелен метод, който е безконтактен и по никакъв начин не нарушава структурата и цeлостта на инспектирания обект.  Благодарение на него е възможно откриването на скрити за окото течове на различни места –  в бани, на тераси, подово отопление и други. Термографската диагностика може да ви спести време, нерви и пари без да ви се налага да къртите на произволни места.

Как действа термовизионната камера и спомагателните уреди?

Термовизионната камера прави много точна диагностика на места и участъци, за които се смята, че има наличие на теч и може да установи и най-малките температурни разлики. Благодарение на тях се установява с абсолютна точност мястото на теча без да се налага къртене. С подобна камера е възможно бързото извършване на диагностика и на по-големи площи.

Освен всичко това, чрез измерителите на влага, които са наречени с името „хигрометри“ и чрез обработване на шумовете, могат да се открият шумове, които са специфични и характерни за наличието на теч.

Когато течът е открит в канала, тогава се налага и извършване на видеодиагностика, за да може да се получи по-подробна информация за точното място и за това какъв по степен е течът.

Нашата точна и навременна термовизионна диагностика ще ви спести време и пари. Отмина вече времето, когато трябваше да се кърти безразборно, за да бъде установено точното място на течът. При всякакви съмнения, които възникнат във вас по отношение на изтичане  от канализацията или дори при появяването на незначително количество влага, побързайте да се обърнете към нас за термовизионна диагностика. Така ще ви помогнем да установите точното място на възникналия проблем.

Как се открива скрит теч чрез термокамера?

За да успеете да откриете скрит теч или влага още в зародиша им ви препоръчваме да се свържете с нас и нашите специалисти от  vikvarna.net.

Чрез използването на термовизионна камера може много лесно да се види и установи дали при появата на мокро петно има теч и кое е мястото, от където той е започнал. По този начин проблемът може да бъде решен в самото начало, преди да се стигне до по-сериозни поражения.